کد خبر : 187761
تاریخ انتشار : یکشنبه 19 دی 1400 - 17:00

توسعه لنز تماسی هوشمند چند کاره

توسعه لنز تماسی هوشمند چند کاره

گروهی از محققان موفق به توسعه لنزهای تماسی هوشمندی شده‌اند که این لنزها در کنار بهبود بینایی افراد می‌توانند بر شرایطی از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی و سکته مغزی نیز نظارت کنند. به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، گروهی از محققان کشورهای انگلیس، آمریکا و چین با کمک یکدیگر موفق به توسعه

توسعه لنز تماسی هوشمند چند کاره

گروهی از محققان موفق به توسعه لنزهای تماسی هوشمندی شده‌اند که این لنزها در کنار بهبود بینایی افراد می‌توانند بر شرایطی از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی و سکته مغزی نیز نظارت کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، گروهی از محققان کشورهای انگلیس، آمریکا و چین با کمک یکدیگر موفق به توسعه لنزهای تماسی هوشمندی شده‌اند.

لنز تماسی مذکور دارای یک لایه حسگر مشی است که می‌تواند سطح نور، دما و حتی گلوکز  موجود در اشک افراد را اندازه گیری کند. محققان اظهار کردند این لنز هوشمند نه تنها بر دیابت نظارت می‌کند بلکه قادر به نظارت بر شرایط دیگر مانند بیماری‌های قلبی و سکته مغزی نیز است.

محققان در این باره گفتند: این لنز ، بینایی یا توانایی چشمک زدن کاربر را مختل نمی‌کند و می‌تواند در آینده برای تسهیل آزمایش عملکرد شبکیه نیز مورد استفاده قرار گیرد.

به گفته محققان حتی با پیشرفته کردن این لنز و مجهز نمودن آن به ماژول قدرت و آنتن، می‌توان لنزها را قادر ساخت تا داده‌ها را برای تجزیه و تحلیل به صورت بی‌سیم به کامپیوتر منتقل کنند.

“یون لانگ ژائو”(Yunlong Zhao) نویسنده مقاله و کارشناس الکترونیک زیستی از موسسه فناوری پیشرفته دانشگاه سوری در گفتگو با تایمز گفت: همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ تأثیر زیادی بر کل جامعه علمی داشته است. بسیاری از ما محققان در این مدت از خود سوال کرده‌ایم که کار ما چطور می‌تواند به کسانی که از برخی مشکلات پزشکی رنج می‌برند کمک کند. ما مطمئنیم دستگاه‌هایی که از سیستم لایه حسگر ما استفاده می‌کنند، می‌توانند به عنوان یک روش غیر تهاجمی برای کمک به نظارت و تشخیص سلامت افراد مورد استفاده قرار گیرند.

“شیکی گو”(Shiqi Guo) مهندس و نویسنده مقاله از دانشگاه هاروارد در گفتگو با تایمز گفت: لایه حسگر فوق العاده نازک ما با لنزهای تماسی هوشمند معمولی متفاوت است. لنز ها به طور معمول دارای چند حسگر و تراشه مدار سفت و سخت هستند  که بین دو لایه لنز تماسی قرار گرفته و از طریق کانال‌های سنجش میکروسیال با مایعات اشک تماس خواهند داشت اما در طراحی لنز جدید، مش حسگر مارپیچی به طور مستقیم با اشک چشم در تماس قرار می‌گیرد. گفتنی است مونتاژ آن آسان است و حساسیت تشخیص آن نیز بالا است. علاوه بر این، استفاده از آن چشمک زدن یا بینایی را مختل نمی‌کند.

این لنز حاصل تلاش بسیار محققان برای تولید لنز تماسی هوشمند است و علاوه بر آنکه قابلیت کنترل و نظارت بر سطح گلوکز خون را دارد کاربران می‌توانند با چشمک زدن قابلیت زوم و بزرگنمایی آن را فعال کنند.

“استیو سینکلر”(Steve Sinclair) مدیر بخش محصولات استارت آپ “Mojo Vision” در کالیفرنیا در گفتگو با تایمز گفت: ما باید چیزی بسازیم که به شما اطلاعاتی را نشان دهد که حواس شما را پرت نکند، به شما کمک کند و هنگامی که به آن نیاز دارید به بهترین وجه به شما کمک کند و در زمانی که به آن نیاز ندارید نیز به راحتی بتوانید آن را کنار بگذارید.

یافته‌های این مطالعه در مجله “Matter” منتشر شد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

زيرنويس باز نميکنه

از نگارش تا انتشار رپورتاژ